Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22 23 33 33
Språk

Retinert Tann Kirurgi

Behandling hos Tannlege i Oslo

Retinerte tenner er tenner som ikke har kommet frem i munnen. Dette kan skje av ulike årsaker, som for eksempel tannskjevhet eller fordi det ikke er nok plass i kjeven. Retinerte tenner kan være smertefulle og føre til problemer med tygging og tale. Hos Clinica Smile kan vi hjelpe deg med å fjerne retinerte tenner på en trygg og effektiv måte.

Informasjon

Hva er retinert tann kirurgi?

Retinert tann kirurgi er en tannbehandling som brukes for å fjerne tenner som ikke har kommet frem i munnen. Det kan være nødvendig å fjerne en retinert tann dersom den forårsaker smerte, infeksjoner eller andre problemer. Behandlingen utføres vanligvis under lokalbedøvelse, og vi vil sørge for at du føler deg så komfortabel som mulig gjennom hele prosessen.

Hvordan vet jeg om jeg trenger retinert tann kirurgi?

Hvis du har en tann som ikke har kommet frem i munnen og opplever smerte, hevelse eller andre symptomer, kan det hende du trenger retinert tann kirurgi. Det er viktig å få diagnosen fra en tannlege for å avgjøre om behandlingen er nødvendig.

Hvordan utføres retinert tann kirurgi?

Retinert tann kirurgi utføres vanligvis ved å lage et lite snitt i tannkjøttet og deretter fjerne den retinerte tannen. Hvis tannen er vanskelig å nå, kan det hende vi må dele den opp i mindre biter før vi fjerner den. Etter at tannen er fjernet, vil vi sy igjen snittet og gi deg instruksjoner om hvordan du skal ta vare på området mens det leges.

Hva kan jeg forvente etter retinert tann kirurgi?

Etter retinert tann kirurgi kan du forvente litt ubehag og hevelse i området rundt tannen. Dette er normalt og vil avta i løpet av noen dager. Vi vil gi deg smertestillende medisiner og instruksjoner om hvordan du skal ta vare på området mens det leges. Det er viktig å følge disse instruksjonene nøye for å unngå infeksjon eller andre komplikasjoner. Du bør unngå å spise fast føde og varme drikker i de første dagene etter operasjonen, og heller velge myk mat og kjølige drikker.

Du bør også unngå å røyke eller bruke snus, da dette kan forsinke helingsprosessen og øke risikoen for komplikasjoner. Du kan forvente å bli kalt til en oppfølgingstime for å sjekke at alt går som det skal og for å fjerne stingene etter omtrent en uke. Hvis du opplever vedvarende smerte eller hevelse, eller hvis du merker tegn til infeksjon, bør du kontakte oss umiddelbart. Vi vil sørge for å gi deg all nødvendig oppfølging og behandling for å sikre en vellykket utvinning etter retinert tann kirurgi.

Tannhelse Tips:

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Sikre dine tenner og økonomi med tannforsikring
Les mer
Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Sikker, smertefri tannbehandling med narkose
Les mer
Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Trygge teknikker for en angstfri tannlegeopplevelse
Les mer

Gratis Konsultasjon

Husk at du kan booke time i dag, du kan nå bestille time direkt med oral kirurg spesialist Jaehyun Sim via nettside eller ring oss på:

Tlf: 22 23 33 33.