Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22233333
Språk

Periodontitt

Periodontitt behandling hos Tannlege i Oslo

Periodontitt er en tannkjøttsykdom som starter med en betennelse i tannkjøttet og senere sprer seg til kjevebenet. Langsomt har den alvorlige tannkjøttsbetennelsen medført at det vevet som fester tannen, brytes ned og symptomene kan være at tennene blir løse og til slutt kan falle ut. Periodontitt er en langsomt utviklende, kronisk sykdom, og det vil alltid være risiko for at sykdommen vender tilbake.

Rens med AirFlow

Inkulderer fjerning av tannstein - scaling, sandblåsing og fluorisering. <30min.

Profesjonell Tannrens

Grundig tannrens med scaling, AirFlow og polering av tenner

Periodontitt

Har du periodontitt? Vi setter opp en behandlingsplan og du betaler kun egenandel.

Informasjon

Hva er periodontitt

Hovedårsaken er vanligvis matrester igjen på tennene i tannkjøttet. Dette skaper grunnlag for dannelse av plakk og tannstein, som gir god grobunn for bakterier. Bakteriene forårsaker betennelse i området (gingivitt) og kan også forårsake hull i tennene (tannråte), derfor er god tannhygiene og regelmessige kontroller viktige for å opprettholde god munnhelse.


Periodontitt er den vanligste årsaken til tanntap. Det er en betennelsessykdom som først og fremst
rammer vevet som holder tannen på plass. Denne sykdommen rammer mange mennesker og er den
vanligste årsaken til tanntap i Norge.


Periodontitt er vanligvis et sakte voksende problem. Hvis du ikke får behandling, kan det ta flere år
før en eller flere tenner forsvinner. Alvorlige symptomer oppstår ofte først i sluttfasen, i form av
hevelse, smerter og løsne tenner. Røykere utvikler periodontitt mye raskere og mulige konsekvenser
vises ikke tidligere enn ikke- røykere. Hvis du røyker og merker ubehag kontakt en tannlege.

Symptomer:

 • Lettblødende tannkjøtt (merkes ikke hos røykere, på grunn av nikotins effekt på
  blodkaren)
 • Følelse at tennene er løse
 • Ofte dårlig ånde
 • Hovent tannkjøtt

Behandling

–  Scaling fjerner tannstein og bakterier fra tannoverflatene og under tannkjøttet. Det kan utføres ved hjelp av instrumenter, en laser eller en ultralydenhet.

 – Rothøvling. Rothøvling jevner ut rotoverflatene, motvirker ytterligere oppbygging av tannstein og bakterier, og fjerner bakterielle biprodukter som bidrar til betennelse og forsinker tilheling eller gjenfesting av tannkjøttet til tannoverflaten.

 – Aktuelle eller orale antibiotika kan bidra til å kontrollere bakteriell infeksjon. Aktuelle antibiotika kan inkludere antibiotiske munnskyllinger eller innsetting av geler som inneholder antibiotika i rommet mellom tennene og tannkjøttet eller i lommene etter dyp rengjøring. Imidlertid kan orale antibiotika være nødvendig for å fullstendig eliminere infeksjonsfremkallende bakterier.

Tannhelse Tips:

 • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
 • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
 • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
 • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
 • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
 • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
 • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Betalingsløsninger

Hos oss kan du betale på forskellige måter. Vi tilbyr våre pasienter en fleksibel betalingssituasjon. Du kan velge mellom kontant betaling eller faktura. Vi tilbyr nedbetalingsavtale og pasientservice gjennom credicare. Du kan også velge å dele opp regningen slik det passer deg. Du har mange alternativer å velge mellom, blant annet kan du dele opp regningen over 12 måneder uten rente. Når du mottar regningen velger du hvordan du vil betale, les mer om resursbank.

Rotfylling

Rotfylling

Rotfylling redder dine naturlige tenner og forbedrer munnhelsen.
Les mer
Tannbleking

Tannbleking

Få et strålende smil på bare én time med Philips Zoom tannbleking!
Les mer
Tannbro

Tannbro

Skreddersydde tannbroer hos Clinica Smile gir deg et nytt smil og øker din selvtillit med ekspertise og omtanke.
Les mer

Bestill Time

Husk at du kan booke time i dag via våre online booking system! Eller ring oss på 22 23 33 33. Få booking bekreftelse på sms og e-post med engang!