Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22 23 33 33
Språk

NAV Sosialkontoret​


NAV-rekvisisjon til tannbehandling

Hvis du ikke kan betale for tannbehandlingen av ulike årsaker kan du få støtte fra NAV. Bidraget dekker det behandlingen som er nødvendig.

Informasjon

Helse og tannbehandling

Tannlege utgifter og viktige legemidler regnes som nødvendig for å leve, såkalt livsopphold, og du kan søke om å få dekket slike utgifter. Du har i utgangspunktet ikke rett til å få økonomisk støtte til å betale utgifter til alternative behandlings typer, behandlingsformer eller behandlingssteder som ikke er innenfor den offentlige helsetjenesten og folketrygdloven.

Utgifter til tannbehandling

Hvis du har problemer med å betale regningen for tannbehandling, kan du spørre tannlegen din om det er mulig å lage en nedbetalingsavtale. Hvis du ikke har krav på støtte fra Helfo til tannbehandling, og du heller ikke har økonomi til å få en nedbetalingsavtale, kan du søke NAV om å få økonomisk støtte til å betale disse utgiftene delvis eller i sin helhet.

Søknad om økonomisk sosialhjelp

Du kan søke om det du trenger økonomisk støtte til. Det er bare ett søknadsskjema hvor du selv beskriver hva du søker om.

Du skal søke til NAV-kontoret i kommunen der du oppholder deg. Du kan søke ved å bruke den digitale søknaden på nav.no eller ved å bruke papirskjema som du kan få hos kommunen din.

Når du har fått svar på søknaden

Når søknaden din er ferdigbehandlet får du et skriftlig svar, også kalt et vedtaksbrev. Du har rett på en individuell vurdering av saken din i svaret på søknaden. I vedtaksbrevet ditt, brevet som inneholder avgjørelsen på søknaden, finner du mer informasjon om beløp og utbetalinger.

Utbetalingsdato kan variere fra kommune til kommune. Du finner informasjon om utbetalinger i vedtaksbrevet. 

Økonomisk sosialhjelp

Alle har rett til å søke om økonomisk sosialhjelp og få en individuell vurdering av søknaden sin.

Du må i utgangspunktet ha lovlig opphold i Norge for å ha rett til økonomisk sosialhjelp. Du har ikke rett til økonomisk sosialhjelp hvis du oppholder deg i utlandet.

Bestill Time

Husk at du kan booke time i dag via våre online booking system! Eller ring oss på 22 23 33 33. Få booking bekreftelse på sms og e-post med engang!