Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22233333
Språk

OPG - Ortoral Panoramisk Røntgen

Tannrøntgen i Oslo

OPG er en type røntgen som gir et panoramisk bilde av tennene dine. Denne typen røntgen er spesielt nyttig for å diagnostisere visse tannproblemer og planlegge tannbehandlinger. Vårt team av erfarne tannleger bruker OPG for å gi nøyaktige og effektive behandlingsplaner.

Røntgen bilde

Per bilde

Panoramarøntgen

Orthopantomagram er en tannrøntgenbilde av hele munnen

CBCT

Cone-beam computed tomography

Informasjon

Hvorfor trenger jeg en OPG?

En OPG gir en helhetlig oversikt over tennene dine og kan bidra til å diagnostisere tannproblemer som ellers kan gå ubemerket hen. Denne typen røntgen kan også avdekke problemer med kjevebeinet og sinusene som kan påvirke tannhelsen din. Vårt team av erfarne tannleger vil bruke resultatene av OPG-en til å utvikle en effektiv og tilpasset behandlingsplan for deg.

Hvordan fungerer OPG?

Under en OPG-behandling vil du bli bedt om å plassere hodet ditt i en spesiell maskin som tar et panoramisk bilde av tennene dine. Det er helt smertefritt og tar vanligvis bare noen få minutter å fullføre. Etter at bildet er tatt, vil våre tannleger analysere det og bruke det til å diagnostisere eventuelle tannproblemer du måtte ha.

Er OPG trygt?

Ja, OPG er en trygg og pålitelig måte å diagnostisere tannproblemer på. Røntgenstrålene som brukes er svært lavt dose, og vår moderne OPG-maskin er designet for å minimere eksponeringen din. Vårt team av erfarne tannleger vil sørge for at du er komfortabel og godt ivaretatt gjennom hele prosessen.

Når bør du ta en OPG-røntgen?

Vi anbefaler at du tar en OPG-røntgen en gang i året for å oppdage eventuelle problemer tidlig og unngå større behandlinger i fremtiden. I tillegg kan vi anbefale en OPG-røntgen hvis du opplever tannverk, har mistet en tann eller har problemer med tannkjøttet. OPG-røntgen kan også være nyttig for å planlegge tannbehandlinger som tannimplantater eller tannregulering.

Tannhelse Tips

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Betalingsløsninger

Hos oss kan du betale på forskellige måter. Vi tilbyr våre pasienter en fleksibel betalingssituasjon. Du kan velge mellom kontant betaling eller faktura. Vi tilbyr nedbetalingsavtale og pasientservice gjennom credicare. Du kan også velge å dele opp regningen slik det passer deg. Du har mange alternativer å velge mellom, blant annet kan du dele opp regningen over 12 måneder uten rente. Når du mottar regningen velger du hvordan du vil betale, les mer om resursbank.

Rotfylling

Rotfylling

Rotfylling redder dine naturlige tenner og forbedrer munnhelsen.
Les mer
Tannbleking

Tannbleking

Få et strålende smil på bare én time med Philips Zoom tannbleking!
Les mer
Tannbro

Tannbro

Skreddersydde tannbroer hos Clinica Smile gir deg et nytt smil og øker din selvtillit med ekspertise og omtanke.
Les mer

Prisoversikt

Fra resultatene av undersøkelsen og røntgenbilder, samt dine tannhelsemål, vil tannlegen utarbeide en behandlingsplan. Dette er en oversikt over det beste behandlingsforløpet og de nødvendige trinnene for å få de ønskede resultatene. I noen tilfeller kan de neste trinnene bare være vanlige undersøkelse og rengjøringer. Hvis du trenger mer behandling, kan det hende du får avtalt flere avtaler.

Bestill Time

Husk at du kan booke time i dag via våreonline booking system! Eller ring oss på22 23 33 33. Få booking bekreftelse på sms og e-post med engang!