Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22 23 33 33
Språk

CBCT

Få nøyaktig diagnose med vår CBCT-teknologi i Oslo

Vår CBCT-teknologi gir oss mulighet til å visualisere tennene og kjevene i 3D, og gir en presis diagnose for effektiv behandling.

Informasjon

Hva er CBCT?

CBCT er en spesiell form for røntgenundersøkelse som bruker en avansert teknologi for å ta 3D-bilder av tennene og kjevene. Denne teknologien gir mer nøyaktige og detaljerte bilder enn vanlige røntgenbilder, og gir oss muligheten til å se problemområder fra forskjellige vinkler og perspektiver. Dette gjør at vi kan oppdage og behandle problemer på en mer presis og effektiv måte.

Panoramarøntgen

En panoramarøntgen, også kjent som panoramaradiografi, er et todimensjonalt bilde av hele munnen din. Den fanger opp overkjeven, underkjeven, tenner, tidsmessige kjeveledd (TMJ) og omkringliggende strukturer. Den gir en bred oversikt over tannhelsen din og er nyttig for å evaluere forhold som f.eks. påvirkede tenner, kjevebeinabnormaliteter, cyster, svulster og generell tann- og beinhelse.

Hvordan fungerer CBCT?

CBCT fungerer ved å ta flere bilder av tennene og kjevene fra forskjellige vinkler og perspektiver. Disse bildene settes deretter sammen til en 3D-modell av tennene og kjevene. Denne 3D-modellen kan brukes til å planlegge behandling, identifisere skjulte problemer og se hvordan tennene og kjevene vil se ut etter en operasjon eller behandling.

Hvilke problemer kan CBCT oppdage?

CBCT kan oppdage en rekke problemer som vanlige røntgenbilder ikke kan fange opp, inkludert problemer med tannrotene, visdomstenner, kjeveleddet, kjevebeinet, bihulene og mer. Ved å oppdage disse problemene tidlig kan vi planlegge behandling på en mer presis og effektiv måte.

Er CBCT trygt?

Ja, CBCT er trygt og bruker en lav dose av stråling. Vi tar alle nødvendige forholdsregler for å sikre at våre pasienter får den mest nøyaktige diagnosen samtidig som de er trygge og komfortable under prosedyren.

Tannhelse Tips:

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Sikre dine tenner og økonomi med tannforsikring
Les mer
Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Sikker, smertefri tannbehandling med narkose
Les mer
Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Trygge teknikker for en angstfri tannlegeopplevelse
Les mer

Tannlege Konsultasjon

(✔) Snakk direkt med tannlegen

(✔) Få kostnadsoversikt fra tannlegen

(✔) Få nedbetalingsplan fra tannlegen