Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22 23 33 33
Språk

Visdomstann

Fjerning av Visdomstann i Oslo

Visdomstenner, også kjent som tredje molarer, er ofte problematiske fordi de ofte ikke har nok plass til å vokse inn i munnen riktig. Dette kan føre til smerte, infeksjoner og andre problemer. Hos Clinica Smile tilbyr vi visdomstannkirurgi for å hjelpe deg med å bli kvitt smerten og beskytte helsen til tennene dine.

Hva Er en Visdomstann?

Visdomstenner, de siste molarene som bryter frem, vanligvis mellom 18 og 22 år. Selv om de ikke er nødvendige for tyggefunksjonen, kan deres plassering langt bak i munnen skape utfordringer for god munnhygiene. De er kjent for sin uforutsigbarhet og kan frembringe utfordringer som infeksjoner og plassmangel.

Problemer med Visdomstenner

Visdomstenner kan skape komplikasjoner på grunn av begrenset plass og feilstilling i kjeven. Dette kan føre til smerter, betennelser og skade på nabotennene. Ved delvis frembrudd kan visdomstenner være utsatt for bakterieangrep og forårsake smerte og hevelse.

Symptomer på Visdomstann-problemer

Vanlige symptomer inkluderer smerter eller ømhet ved tannen, dårlig ånde, hevelse og rødhet i tannkjøttet, samt ubehagelig smak ved tygging. Andre sjeldnere symptomer kan være hovne lymfekjertler og vanskeligheter med å åpne munnen.

Når Bør Visdomstenner Fjernes?

Visdomstenner anbefales fjernet dersom de forårsaker eller sannsynligvis vil forårsake problemer. En undersøkelse og panoramarøntgen kan bidra til å vurdere behovet for fjerning. Tidlig fjerning kan forebygge komplikasjoner og bidra til en enklere prosedyre.

Kirurgisk Fjerning av Visdomstenner

Noen visdomstenner krever kirurgisk fjerning. Denne prosessen involverer å løfte tannkjøttet for bedre tilgang, muligens fjerne litt ben og dele tannen for enklere fjerning. Behandlingen er smertefri, men kan være mer tidkrevende enn enkel trekking.

Bedøvelse og Etterbehandling

Lokalbedøvelse brukes under fjerning av visdomstenner. For de med tannlegeskrekk, tilbyr vi sedasjon eller narkose. Etter inngrepet kan det være normalt med noe hevelse og ubehag, som kan lindres med smertestillende.

Priser og Refusjon for Fjerning av Visdomstenner

Prisen for fjerning av visdomstenner varierer basert på kompleksiteten i inngrepet. Helfo kan tilby refusjon for kirurgisk fjerning. Vi tilbyr et kostnadsoverslag før behandling for å hjelpe deg med å planlegge.

Råd etter Trekking av Visdomstenner

Etter fjerning av en visdomstann, unngå å røre såret og oppretthold god munnhygiene. Unngå hard fysisk aktivitet og røyking for å fremme heling. Ved sterke smerter eller vedvarende symptomer, kontakt tannlegen for videre behandling.

Tannhelse Tips:

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Sikre dine tenner og økonomi med tannforsikring
Les mer
Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Sikker, smertefri tannbehandling med narkose
Les mer
Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Trygge teknikker for en angstfri tannlegeopplevelse
Les mer

Gratis Konsultasjon

Husk at du kan booke time i dag, du kan nå bestille time direkt med oral kirurg spesialist Jaehyun Sim via nettside eller ring oss på:Tlf: 22 23 33 33.