Left Fortsett å handle
Din Bestilling

Du har ingen varer i handlekurven din

Mandag til fredag : 09:00 - 18:00 / Tlf: 22 23 33 33
Språk

Knekt Tann

Tannlege for knekte tenner i Oslo

En knekt tann kan være smertefullt og påvirke utseendet ditt. På CLINICA SMILE tilbyr vi profesjonell hjelp for å reparere knekte tenner og gjenopprette smilene til våre pasienter. Våre tannleger har erfaring og ekspertise for å håndtere forskjellige typer knekte tenner.

Informasjon

Hva er en knekt tann?

En knekt tann er når en del av tannen har brutt av. Dette kan skje på grunn av et traume eller ved tygging av hard mat. En knekt tann kan være smertefullt og også føre til følsomhet eller infeksjon. Det er viktig å søke hjelp fra en tannlege så snart som mulig hvis du har en knekt tann.

Symptomer på en knekt tann

Symptomene på en knekt tann kan variere avhengig av alvorlighetsgraden. Vanlige symptomer inkluderer smerter når du tygger eller snakker, følsomhet mot varme eller kalde drikker og mat, samt hevelse eller smerte rundt tannområdet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du kontakte tannlegen din så snart som mulig.

Hvordan kan vi behandle en knekt tann på Clinica Smile?

På CLINICA SMILE vil våre tannleger først undersøke tannen og bestemme alvorlighetsgraden av skaden. Hvis tannen er bare litt knekt, kan vi vanligvis reparere det med en fylling eller et skallfasett. Hvis tannen er mer alvorlig skadet, kan det hende vi trenger å sette på en krone for å gjenopprette tannens funksjonalitet og estetikk. I noen tilfeller kan en rotfylling være nødvendig for å redde tannen. Våre tannleger vil gi deg råd om hva som er den beste behandlingen for deg.

Hva kan jeg forvente etter behandling av en knekt tann?

Etter behandling av en knekt tann kan du oppleve litt smerte og ubehag. Det er viktig å følge tannlegens instruksjoner om å ta smertestillende medisiner og unngå hard mat og tygging på den knekte tannen. Det er også viktig å opprettholde god munnhygiene for å unngå infeksjon og fremtidige problemer.

Tannhelse Tips:

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Tannforsikring: Beskytt Dine Tenner og Din Lommebok

Sikre dine tenner og økonomi med tannforsikring
Les mer
Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Tannbehandling Under Narkose: En Bekymringsfri Løsning

Sikker, smertefri tannbehandling med narkose
Les mer
Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Overvinn Tannlegeskrekk: Tips for en Fryktfri Opplevelse

Trygge teknikker for en angstfri tannlegeopplevelse
Les mer

Tannlege Konsultasjon

(✔) Snakk direkt med tannlegen

(✔) Få kostnadsoversikt fra tannlegen

(✔) Få nedbetalingsplan fra tannlegen